* FAQ    * Search  * Register * Login 
Active topics
Unanswered topics

All times are UTC-06:00



Post new topic  Reply to topic  [ 2589 posts ]  1 61 62 63 64 65
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Thu May 11, 2006 2:42 am 
Offline
DBB Stoner
DBB Stoner
User avatar

Joined: Fri Nov 20, 1998 3:01 am
Posts: 14315
It's only supposed to last 30 seconds.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu May 11, 2006 4:22 am 
Offline
D2X Master
D2X Master
User avatar

Joined: Thu Nov 05, 1998 12:01 pm
Posts: 5278
Website: http://www.descent2.de
reetus,

you mean you start with 255 cloaks and invuls? That would be a bug. I thought I had taken care of that ... :?

Edit: There is no cloak/invul inventory in D1 missions.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu May 11, 2006 5:13 pm 
Offline
DBB Ace
DBB Ace

Joined: Sat Feb 11, 2006 3:51 pm
Posts: 72
when I press Esc during a d1 mission it cloaks me, whether I've picked up a cloak or not. On the customize keyboard window I specified Q as use cloak and W as use invulnerability.I can press these any time during the game and it will cloak or make me invulnerable, whether I have picked one up or not.


Top
   
 Post subject: Help!
PostPosted: Thu May 11, 2006 6:49 pm 
Offline
DBB Ace
DBB Ace
User avatar

Joined: Mon Jan 30, 2006 1:12 pm
Posts: 26
I can't explain what happened. Yesterday I installed the newest 1.6.52 and started up D2. The in-game configurations were all changed and I was getting like 1 FPS! I re-configured the game and re-installed all files that are in my DATA folder and ROOT folder of descent. Now with good FPS, I do not have any mouse control. I can use the mouse to select menu items but can't use the mouse to control ship's pitch and yaw.

Before all this happened, I had no mouse issues at all. None. My mouse is a logitech MX510.

It's not my mouse driver because my mouse works in other apps.

EDIT: I have partial mouse control now. If mouse sensitivity is set to minimum, I get no mouse control at all. Now, I have pitch (PITCH U/D) control but no yaw like I used to have two days ago. Strange indeed.

:?
Yogi

Here's what my config.ini looks like:
-fullscreen
-grabmouse
-sound22k
-nocdrom
-1600x1200
-render_quality 3
-gl_alttexmerge
-use_shaders 1
-playermessages
-noredundancy
;use bitmap reticle
-gl_reticle 0
-shortpackets
;send 10 updates per second in multiplayer games
-pps 10
-player Yogi
-render2texture 1
-menustyle 1
-fastmenus 1
;set the following value to 0 to use Descent 2 sounds in Descent 1 levels
-use_d1sounds 1
-altbg_name menubg.tga
-altbg_brightness 0.75
-altbg_alpha -1.0
-altbg_grayscale 0
-hires_textures 0
-nomovies 0
-mathformat 2
-secretsave


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri May 12, 2006 1:38 am 
Offline
D2X Master
D2X Master
User avatar

Joined: Thu Nov 05, 1998 12:01 pm
Posts: 5278
Website: http://www.descent2.de
I had added new keyboard controls for using cloaks and invuls, and that has messed up the player profile. Nothing I can do about it, the player profile file format is crap from the beginning. Reconfigure the mouse and you should be fine.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri May 12, 2006 4:03 am 
Offline
DBB Ace
DBB Ace
User avatar

Joined: Thu May 05, 2005 6:01 am
Posts: 185
ICQ: 333302146
WLM: neumaennl@live.de
Location: Germany (Munich)
there seems to be something wrong with the lighting - D1 Level 1 shouldn't be this dark:

Image

in D2 Levels it's just the same...

in the movies list \"intro.mve\" appears twice, but \"final.mve\" does not appear

v1.6.52 messes up the autoselect ordering making all items laser cannon/concussion missle - this generates the error message \"weapon not in autoselect list\" when you pick up a weapon


Top
   
 Post subject: Re:
PostPosted: Fri May 12, 2006 4:19 am 
Offline
D2X Master
D2X Master
User avatar

Joined: Thu Nov 05, 1998 12:01 pm
Posts: 5278
Website: http://www.descent2.de
Neumaennl wrote:
there seems to be something wrong with the lighting

Contrast? (Advanced Render Options)

Neumaennl wrote:
in the movies list "intro.mve" appears twice, but "final.mve" does not appear

shrug

Neumaennl wrote:
v1.6.52 messes up the autoselect ordering making all items laser cannon/concussion missle - this generates the error message "weapon not in autoselect list" when you pick up a weapon

Oops.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri May 12, 2006 4:29 am 
Offline
DBB Ace
DBB Ace
User avatar

Joined: Thu May 05, 2005 6:01 am
Posts: 185
ICQ: 333302146
WLM: neumaennl@live.de
Location: Germany (Munich)
got your talkative day, huh? :P

advanced render menu crashes again - could these uninitialized variables we were talking about stem from a corrupted *.plr file? (v1.6.52 corrupts the player file as mentioned before)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri May 12, 2006 5:17 am 
Offline
D2X Master
D2X Master
User avatar

Joined: Thu Nov 05, 1998 12:01 pm
Posts: 5278
Website: http://www.descent2.de
Well, it crashed before, didn't it?

You can do the following:

Put a LogErr (\"%s.%d\\n\", __FILE__, __LINE__); statement after every source line of the adv render options menu, same for the adv ropt menu callback function, run using -printlog and check the log file for the last line printed.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri May 12, 2006 6:01 am 
Offline
DBB Ace
DBB Ace
User avatar

Joined: Thu May 05, 2005 6:01 am
Posts: 185
ICQ: 333302146
WLM: neumaennl@live.de
Location: Germany (Munich)
could be that the file was corrupted before, too - don't know how or why but could be

entered LogErr (\"%s.%d\\n\", __FILE__, __LINE__); several times but now it won't compile:

Fehler 77 error C2143: Syntaxfehler: Es fehlt ';' vor 'Typ' g:\\Dokumente und Einstellungen\\Martin\\Eigene Dateien\\Visual Studio 2005\\Projects\\D2X-XL\\main\\menu.c 1696

seems like the syntax of the line I pasted in isn't quite correct, but I'm quite sure I pasted the line in correctly and there is a semicolon before each int or the like (at least I can't find a place where a semicolon could be missing)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri May 12, 2006 6:18 am 
Offline
D2X Master
D2X Master
User avatar

Joined: Thu Nov 05, 1998 12:01 pm
Posts: 5278
Website: http://www.descent2.de
-> PM


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat May 13, 2006 9:25 pm 
Offline
DBB Cadet
DBB Cadet
User avatar

Joined: Fri May 12, 2006 10:08 am
Posts: 12
Ok, as suggested/ordered/whatever, here's a report on my issue with doors. Running D2X-XL v 1.6.53, I can't see through doorways. Instead of 'open space' or a transparent wall/texture (not sure how the game handles it), I'm instead treated to a nice bit of blank wall, of the same texture as that next to the doorway. The doors all open as normal, and I can fly through what should be the opening (as well as fire through it or be hit by enemy fire). But not being able to see into a room before entering it is a major tactical disadvantage, and is causing me major headaches trying to play the game.

Here's a picture (link so as to help keep this post smaller). http://img.photobucket.com/albums/v286/ ... n/door.jpg

Looking at the picture, you should notice that 1) you can't see through the door, and 2) the door itself looks weird. Isn't there supposed to be more to the doorframe then that? Maybe its just my imagination, but I thought there should be a 'door' sort of color between the light and the actual door, rather then more of the red wall texture.

_________________
When your teacher needs a calculator to count how many you missed more then you need one to do a calc test, that's bad.


Top
   
 Post subject: Re:
PostPosted: Sat May 13, 2006 9:33 pm 
Offline
DBB Friend
DBB Friend
User avatar

Joined: Fri Apr 23, 2004 7:27 am
Posts: 1604
ICQ: 243831557
Yahoo Messenger: AusRED5
AOL: AuzzieGeorge
Location: Adelaide, South Australia
Master Xan wrote:
Ok, as suggested/ordered/whatever, here's a report on my issue with doors. Running D2X-XL v 1.6.53, I can't see through doorways. Instead of 'open space' or a transparent wall/texture (not sure how the game handles it), I'm instead treated to a nice bit of blank wall, of the same texture as that next to the doorway. The doors all open as normal, and I can fly through what should be the opening (as well as fire through it or be hit by enemy fire). But not being able to see into a room before entering it is a major tactical disadvantage, and is causing me major headaches trying to play the game.

Here's a picture (link so as to help keep this post smaller).
Image

What switches are you using in the d2x.ini file?
Look for this one: -gl_alttexmerge.
If thats what it reads. Then add a 0 or 1 to the switch and see if that fix it.
It should look like this: -gl_alttexmerge 0 or -gl_alttexmerge 1.
Good luck. :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun May 14, 2006 12:27 pm 
Offline
D2X Master
D2X Master
User avatar

Joined: Thu Nov 05, 1998 12:01 pm
Posts: 5278
Website: http://www.descent2.de
If at all, the problem should disappear when using '-gl_alttexmerge 0', because with that option every frame of a door animation (which consists of several images of the door in various stages of opening) is merged with the underlying texture (usually the door texture is put as an overlay to a wall texture to give it a solid frame), and a new merged texture is created for it. In this case, the special transparency handling for the door's interior is done when merging and not when rendering the texture - the problem shown happens when rendering the texture. I cannot reproduce it, neither with -gl_alttexmerge 0 nor 1 though.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun May 14, 2006 2:23 pm 
Offline
DBB Cadet
DBB Cadet
User avatar

Joined: Fri May 12, 2006 10:08 am
Posts: 12
Alright, that fixed it. My .ini file had '-gl_alttexmerge', without a 0 or 1. Placing a 0 at the end of the line fixed the problem nicely, thanks guys.

_________________
When your teacher needs a calculator to count how many you missed more then you need one to do a calc test, that's bad.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun May 14, 2006 3:06 pm 
Offline
D2X Master
D2X Master
User avatar

Joined: Thu Nov 05, 1998 12:01 pm
Posts: 5278
Website: http://www.descent2.de
Usually, if you omit a numerical argument to a cmd line switch, '1' is assumed (logic behind it: \"If the switch is present and not denied by adding '0', assume it's enforced\").


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun May 14, 2006 7:59 pm 
Offline
DBB Cadet
DBB Cadet
User avatar

Joined: Fri May 12, 2006 10:08 am
Posts: 12
Ah, good to know. I'm not much of a programmer (as if you couldn't tell that already :roll: )

_________________
When your teacher needs a calculator to count how many you missed more then you need one to do a calc test, that's bad.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon May 15, 2006 5:31 am 
Offline
DBB Ace
DBB Ace

Joined: Thu Oct 06, 2005 5:40 pm
Posts: 163
WLM: allan.belcher@shute-eng.com.au
Location: Brisbane Australia
Hey Diedel,

Cloak bug:

1.6.53
D1 Main Game.
SaveGame already existing when cloak and inv became inventory items.
Esc mapped as alternative cloak key.

Started a new level, saved the game and then hit Esc to exit out. As I did so, cloak went on and cloak inventory went from 0 to 255. Hmmm...

Dropped out, reloaded level, same thing.
Savegame, profile and log available on request


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon May 15, 2006 5:36 am 
Offline
DBB Friend
DBB Friend
User avatar

Joined: Fri Apr 23, 2004 7:27 am
Posts: 1604
ICQ: 243831557
Yahoo Messenger: AusRED5
AOL: AuzzieGeorge
Location: Adelaide, South Australia
I get the cloak bug every time I hit Esc - no matter what. :o


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon May 15, 2006 6:06 am 
Offline
DBB Ace
DBB Ace

Joined: Sat Feb 11, 2006 3:51 pm
Posts: 72
Cloak and invulnerability at 255 when activated here also even when I uncheck the box for use inventory, on D1 missions. I also have trouble with it saving my settings, seems to uncheck the box for missle smoke trails and sound alarm when shield gets low. Everytime I start my game I have to check the box for missle smoke trails and uncheck the box for sound alarm.


Top
   
 Post subject: Re:
PostPosted: Mon May 15, 2006 6:08 am 
Offline
D2X Master
D2X Master
User avatar

Joined: Thu Nov 05, 1998 12:01 pm
Posts: 5278
Website: http://www.descent2.de
Master Xan wrote:
Ah, good to know. I'm not much of a programmer (as if you couldn't tell that already :roll: )

That has nothing to do with being a programmer. It's simply how I built it into D2X-XL. It can be different for other programs. ;)

Currently fixing cloak/invul bug, for real this time. :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri May 19, 2006 11:26 am 
Offline
DBB Ace
DBB Ace
User avatar

Joined: Wed Nov 16, 2005 11:15 pm
Posts: 39
AOL: TTM815
DESCENT 4 MOVIE?? REALLY??? :oops: lol, see download section at descent2.de lol.

(probably wrong section to post in but I didn't see one for your website :wink: )


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri May 19, 2006 1:46 pm 
Offline
D2X Master
D2X Master
User avatar

Joined: Thu Nov 05, 1998 12:01 pm
Posts: 5278
Website: http://www.descent2.de
Umm ... what? :?


Top
   
 Post subject: Bad flare/colored lighting issue.
PostPosted: Sun May 28, 2006 3:57 pm 
Offline
DBB Captain
DBB Captain
User avatar

Joined: Sat Mar 13, 2004 9:21 pm
Posts: 981
AOL: DarkFlameWolfie
Location: Lousiana
Surprised no one has spotted something this obvious. I'm current using a ASUS Geforce 4 Nividia 6800 AGP graphics card with 512 mb ram. (yes, that's correct)
I have a 3000+ AMD Anthlon with 1 gig ram. I just downloaded the latest version of D2-XL from the website of Diedel's and installed it and set up all my rendering options. It works fine except for real-time lighting. Dark levels stay dark when it comes time to use flares or use your headlight or fire off your weapons. Nothing you do seems to 'make' any light to lighten up dark areas/levels. It only serves to make the 'light' areas a bit brighter (but not by much), and the dark areas the same. And yes, whatever toggle flag it is that lets weapons have their own light or whatever is flagged, so that probably isn't the issue. So any tips on fixing this myself or do I have to wait for another release for real-time lighting from weapons/flares/headlights?


Top
   
 Post subject: Re: D2X-XL Bug Reports - MS Windows
PostPosted: Fri Jul 12, 2013 10:25 am 
Offline
DBB Ace
DBB Ace
User avatar

Joined: Sat Mar 09, 2013 2:27 pm
Posts: 466
Location: Kingdom of God
Ever since installing Rebirth, D2X-XL has been having music problems. When I start the game, I have to turn the music all the way down to zero, then turn it back on to start the music. If I do that the music won't auto-start on the next level (if I remember right).

_________________
Your friendly neighborhood diamond-loving light wolf.
(Who wouldn't love diamonds? They're so strong! Ever wonder why Diamond Claws did so much damage?)
Substance: 5/30 (6/35) Click here!
New Age Mod: Now hiring! Click here!
Surprise! (Unless you're not using the default scheme...)


Top
   
 Post subject: Re: D2X-XL Bug Reports - MS Windows
PostPosted: Fri Jul 12, 2013 2:25 pm 
Offline
DBB Database Master
DBB Database Master
User avatar

Joined: Sun Nov 29, 1998 3:01 am
Posts: 15120
ICQ: 46028958
Website: http://krom.d3k.org
AOL: dutenhnj
Location: Camping the energy center. BTW, did you know you can have up to 100 characters in this location box?
Don't install rebirth and XL in the same folder.


Top
   
 Post subject: Re: Bad flare/colored lighting issue.
PostPosted: Wed Jul 15, 2015 6:11 am 
Offline
DX-XL Master
DX-XL Master

Joined: Tue Mar 25, 2008 3:38 am
Posts: 153
Website: http://www.descent2.de
To whom it may concern:

This thread is dead.

D2X-XL has its own forum.

D2X-XL bugs should be reported via the bug tracker of the D2X-XL project on Sourceforge.net.


Top
   
 Post subject: Re: Bad flare/colored lighting issue.
PostPosted: Wed Jul 15, 2015 6:29 am 
Offline
DBB Database Master
DBB Database Master
User avatar

Joined: Sun Nov 29, 1998 3:01 am
Posts: 15120
ICQ: 46028958
Website: http://krom.d3k.org
AOL: dutenhnj
Location: Camping the energy center. BTW, did you know you can have up to 100 characters in this location box?
karx11erx wrote:
...This bug has been fixed a while ago...
I would hope so since the post about it was from May 2006 (a little over 9 years ago)...


Top
   
 Post subject: Re: D2X-XL Bug Reports - MS Windows
PostPosted: Tue Aug 04, 2015 8:22 am 
Offline
DX-XL Master
DX-XL Master

Joined: Tue Mar 25, 2008 3:38 am
Posts: 153
Website: http://www.descent2.de
Oh my ... lol.

Funny thing is that the exact same issue had surfaced in D2X-XL just a few weeks ago, so I didn't check the post date.

Why not lock this forum area.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 2589 posts ]  1 61 62 63 64 65

All times are UTC-06:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Descent'rs have piloted these pages
 
The layout and contents contained within this site are © DescentBB.net 1997-2006.
Descent, Descent II are © Parallax Software Corporation.
Descent III is Outrage Entertainment.
Descent is a Trademark of Interplay Productions.

Miner Wars™ is trademark of Keen Software House s. r. o.
.


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group